Посетете нè

П опов Винарија има соба за дегустација со капацитет од 40 места внатре (75 m²) и атрактивен покриен отворен простор (65 m²).

Винаријата, која е лоцирана на крајот на селото Сопот, е модерен објект кој перфектно се вклопува во околината.

Собата за дегустација, која е дел од винаријата, е опкружена од три страни со лозје и има зачудувачки сценски погледи од околните ридови прекриени со лозја. Постои можност за организирање на дегустациска закуска или кетеринг (ручек или вечера) во соработка со некои од најдобрите ресторани.

По барање, посетителите ќе можат да направат турнеја низ винаријата придружена од објаснување на технолошкиот процес на производството на вино од нашиот енолог.

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

Контактирајте нè

Попов Винарија

Попов Винарија е престижна фамилијарна винарија лоцирана во Сопот, во срцето на најпознатиот вински регион во Македонија и Балканот, Тиквешкиот вински регион.

Научете повеќе за историјата на лозјето и процесот на правење на вино. Нашите турнеи низ лозјето и винаријата се опуштени и информативни и вклучуваат дегустацина на нашите достапни вина.

Сопот, Кавадарци, Република Македонија

043 551 000 / 02 5511 050

02 321 25 81

popov@popovwinery.com.mk

  • Локација
  • © 2016 Popov Winery | Web Design - Kara5