Попов Винарија е престижна фамилијарна винарија лоцирана во Сопот, во срцето на најпознатиот вински регион во Македонија и Балканот, Тиквешкиот вински регион.

Престижни
визби

Подземниот дел од винаријата каде што температурата е константна во текот на целата година овозможува благо и контролирано испарување.

Нашите вина

Вина со врвен квалитет, збогатени со овошни и цветни
ароми, вина со карактер, за што сведочат многубројните
награди на престижните меѓународни натпревари.

Винарија Попов
Долга семејна традиција

Одгледувањето на лозје е дел од долгата традиција на семејството Попов, традиција обновена во 2001 со создавањето на Попов Винарија. Денес винаријата има во сопственост 40 хектари со нејзините внимателно одбрани и негувани лозја и има капацитет од 300.000 литри.

Вината имаат совршен баланс на овошни и цветни ароми кои се карактеристика на нивните сорти и поднебјето.

Нашето лозје

Во срцето на Тиквешкиот вински регион

Меѓународно наградувани вина

Квалитет во секоја капка вино

Наука и технологија
во правењето на вино

Вината на Попов ги приспојуваат модерната технологија и знаење со традиционални методи кои се користат со векови во овој регион, но исто така и со несекојдневно поволните природни карактеристики на почвата и атмосферата.

Сите процедури кои се вршат за време на производствениот процес на виното имаат цел да овозможат целосна контрола на процесот на винификација.

  • Локација
  • © 2016 Popov Winery | Web Design - Kara5